Bi želeli obiskati skoraj ničenergijske hiše? Ali pa ste morda kot uporabnik takšne hiše celo pripravljeni deliti svoje izkušnje z drugimi, ki bi radi zgradili ali prenovili stavbo v skoraj ničenergijskem standardu?

Projekt “Skoraj ničenergijske hiše: Že danes obiščite hiše prihodnosti” (angleški naziv: “NZEB 2021: Open Doors Days”, okrajšano: “NZEB2021”), ki ga je finančno podprla Evropska komisija v okviru programa Inteligentna energija Evropa, poteka v Sloveniji, Belgiji, Nemčiji, Madžarski, Švedski, Franciji, Avstriji, ter na Poljskem, Malti in Irskem.

Osrednja ideja projekta NZEB2021 je iz prve roke posredovati obiskovalcem neodvisne praktične izkušnje s področja gradnje, prenove in uporabe skoraj ničenergijskih stavb.

Širši javnosti bomo omogočili obisk novih in prenovljenih stavb s poudarkom predvsem na skoraj ničenergijskem standardu in tehnologijah.

Letošnji ogledi slovenskih skoraj ničenergijskih hiš bodo potekali v obdobju treh podaljšanih vikendov, in sicer od 3. do 5. oktobra ter od 7. do 9. in od 14. do 16. novembra.

Postanite del mednarodne kampanje NZEB2021. Več informacij najdete na projektni spletni strani: www.0energijskehiše.si/poglejte.